Ο αγώνας και οι συναφείς με αυτόν εκδηλώσεις προγραμματίζεται να διεξαχθούν κατά τη διάρκεια του τριημέρου 8, 9 και 10 Μαΐου 2020, με συμμετοχή ποδηλατιστών από πολλές χώρες. Ήδη, μάλιστα, έχουν την αιγίδα του Υπουργείου Τουρισμού, λόγω του μεγάλου τουριστικού του ενδιαφέροντος.

Η βασική διαδρομή θα έχει μήκος 150 χιλιομέτρων και μεγάλο μέρος της θα διεξαχθεί στον ορεινό όγκο του Δήμου, ενώ θα υπάρχουν άλλες δύο, μία των 75 και μία των 35 χιλιομέτρων.

Μεγάλο μέρος του ποδηλατικού αγώνα αυτού του είδους γίνεται σε χωματόδρομο ή δρόμο με χαλίκια, εξ ου και ο όρος ‘gravel’ στο όνομα του αγώνα. Θεωρείται εξαιρετικά επίπονος και δύσκολος αγώνας αντοχής, και λόγω της μεγάλης χιλιομετρικής απόστασης αλλά και λόγω του ανάγλυφου του ορεινού όγκου του Δήμου Καλαμάτας, που εκεί φαίνεται πως θα δυσκολέψει τους ποδηλάτες.

Εντούτοις, το τοπίο της Καλαμάτας και της ευρύτερης ορεινής περιοχής είναι το ιδανικό για τέτοιου είδους αγώνες και η πόλη της Καλαμάτας θα βρεθεί στο επίκεντρο του αγώνα και των λοιπών εκδηλώσεων.

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

12 με 21 Ιουλίου / 30ο Διεθνές Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας Πρόκειται για ένα φεστιβάλ που γίνεται ...
26 έως 28 Ιουλίου 2024 / 14ο Φεστιβάλ Δρόμου Καλαμάτας Καλώς ήρθατε στη ζωντανή γιορτή του ...
30Ιουνίου 2024 21:00 / Τζαζ @ Αρχαία Μεσσήνη 30 Ιουνίου 2024 21:00 / Τζαζ @ Αρχαία Μεσσήνη Αυτή ...