Αγαπητοί φίλοι του Δημοτικού Ωδείου Καλαμάτας και της μουσικής!

Ύστερα από την ολοκλήρωση όλης της εκλογικής διαδικασίας, η “Άνοιξη των Πλήκτρων” καλωσορίζει τον νέο Δήμαρχο Καλαμάτας κύριο Αθανάσιο Βασιλόπουλο αλλά και τον νέο περιφερειάρχη Πελοποννήσου κύριο Παναγιώτη Νίκα στο πνεύμα της συνεργασίας και της συμπόρευσης που απαιτεί η “νέα εποχή”.
Στο πλαίσιο του κύκλου, ένας “Γερμανός” ,ένας “Γάλλος” κι ένας “Έλληνας” ενώνουν τις δυνάμεις τους σε μια συνεργασία-έκπληξη με πολλή μουσική και πολύ…χιούμορ…
Το Σάββατο 8 Ιουνίου στις 21:00 στο Αμφιθέατρο “Θ.Αγγελόπουλος”, (στο Εργατικό Κέντρο Καλαμάτας), ο Κώστας Γαλάνης, ο Λουκάς Γεώργας και ο Στάθης Γυφτάκης, παρουσιάζουν έργα για δύο, τέσσερα αλλά και έξι χέρια πάνω σε ένα πιάνο, με τρόπο τέτοιο που μόνο η ανιδιοτελής, ειλικρινής και γενναιόδωρη συνεργασία μπορεί να επιτύχει!
Έργα από το πιο γνωστό ρεπερτόριο του πιάνου μετουσιώνονται, εξελίσσονται, απογειώνονται και μερικές φορές…”καταστρέφονται” με φαντασία, χιούμορ και δεξιοτεχνία! Οι W.A.Mozart, F.Schubert, C. Debussy, F. Chopin, S. Rachmaninoff συναντιούνται στην Καλαμάτα σε μια βραδιά που δεν πρέπει να λείψει κανείς!

Σας περιμένουμε λοιπόν το Σάββατο 8 Ιουνίου στις 21:00, στο Αμφιθέατρο Θ. Αγγελόπουλος, Αριστομένους 95!

Γενική είσοδος 5 ευρώ.

Ο Κύκλος «Άνοιξη των πλήκτρων» είναι ένας κύκλος πιανιστικών – κυρίως- ρεσιτάλ που διοργανώνει η κοινωφελής επιχείρηση ΦΑΡΙΣ του Δήμου Καλαμάτας και το Δημοτικό Ωδείο Καλαμάτας με την σημαντική χορηγία του Ιδρύματος Γεωργίου & Βικτωρίας Καρέλια και την στήριξη του συλλόγου “Τέρψις”.

Σαν θεσμός έχει καθιερωθεί καθώς φέτος είναι η 5η χρονιά που επαναλαμβάνεται και που σταθερά χρηματοδοτείται σε μεγάλο μέρος του από το “Ίδρυμα Γεωργίου και Βικτωρίας Καρέλια”.

Στόχος του κύκλου είναι να παρουσιαστεί το ρεπερτόριο του πιάνου αλλά και άλλων πληκτροφόρων οργάνων σε όλο το χρονικό πλαίσιο του ρεπερτορίου, ενώ γίνεται προσπάθεια να υπάρχουν πάντα έργα του 20ου και 21ου αιώνα και ιδιαίτερα έργα σύγχρονων Ελλήνων συνθετών.

Την καλλιτεχνική επιμέλεια του κύκλου έχει αναλάβει ο πιανίστας και καθηγητής του Δημοτικού Ωδείου Καλαμάτας, Λουκάς Γεώργας.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

12 με 21 Ιουλίου / 30ο Διεθνές Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας Πρόκειται για ένα φεστιβάλ που γίνεται ...
26 έως 28 Ιουλίου 2024 / 14ο Φεστιβάλ Δρόμου Καλαμάτας Καλώς ήρθατε στη ζωντανή γιορτή του ...
30Ιουνίου 2024 21:00 / Τζαζ @ Αρχαία Μεσσήνη 30 Ιουνίου 2024 21:00 / Τζαζ @ Αρχαία Μεσσήνη Αυτή ...