Με την μοναδική Grace Kelly στο Τηλεφωνήσατε Ασφάλεια Αμέσου Δράσης του αγαπημένου μας Hitchcock, ξεκινούν οι θερινές προβολές της λέσχης και δεν υπάρχει καλύτερη φυγή από την πραγματικότητα από τις φανταστικές σκηνές που ξεδιπλώνονται σ’ ένα κινηματογραφικό πανί κάτω από τον καλοκαιρινό έναστρο ουρανό.

Με το χιούμορ σαν όχημα απόδρασης, το καλοκαιρινό πρόγραμμα της λέσχης πλημμυρίζει από κλασικές κομεντί από το παρελθόν μέχρι σύγχρονες ταινίες πρώτης προβολής.

Από τον Totò του Κλέφτες και Αστυνόμοι των μετρ της Ιταλικής κωμωδίας Steno και Mario Monicelli, και τον Humphrey Bogart και την Audrey Hepburn της Sabrina μέχρι τα ντελιριακά Για Όλα Φταίει το ΓκαζόνΚουζίνα με Ψυχή και Υπάρχουν Ακόμα Γελαστοί Τσιγγάνοι, οι ταινίες τιμούν διαφορετικές χώρες και κινηματογραφικά κινήματα με συνδετικό κρίκο την ανόθευτη αγάπη μας για το αγνό σινεμά.

Ανάμεσα σ’ αυτές το τούρκικο Θαύμα στο Κελί 7, που αναδιατυπώνει μια κορεάτικη ιδέα του 2013 χρησιμοποιώντας τα καλύτερα υλικά της ιδιότυπης κινηματογραφικής τους βιομηχανίας, σε μια ταινία με απίστευτη συγκίνηση, και το συναρπαστικό αργεντίνικο Το Κόλπο του Αιώνα σε πρώτη προβολή στην πόλη μας.

Με οδηγό τις οδηγίες ασφαλούς θέασης που κυκλοφορεί η Λέσχη, αντιμετωπίζουμε την φετινή ανασφαλή, και χτυπημένη από τον ιό, θερινή ραστώνη, φωνάζοντας πως ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ ΕΔΩ, ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡI.

Την αφίσα του καλοκαιριού επιμελήθηκε και φιλοτέχνησε για την λέσχη ο graphic designer Danny Kargas

για περισσότερες πληροφορίες κοιτάξτε:
https://www.facebook.com/pg/filmhousegr
http://www.filmhouse.gr/

 

Filmhouse Καλαμάτα Καλοκαίρι 2020

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

12 με 21 Ιουλίου / 30ο Διεθνές Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας Πρόκειται για ένα φεστιβάλ που γίνεται ...
26 έως 28 Ιουλίου 2024 / 14ο Φεστιβάλ Δρόμου Καλαμάτας Καλώς ήρθατε στη ζωντανή γιορτή του ...
30Ιουνίου 2024 21:00 / Τζαζ @ Αρχαία Μεσσήνη 30 Ιουνίου 2024 21:00 / Τζαζ @ Αρχαία Μεσσήνη Αυτή ...