Γαστρονομία
Θίασος
ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ

Έρχομαι συχνά εδώ, επειδή μου αρέσει η ατμόσφαιρα, γιατί γνωρίζω τα παιδιά που έχουν το μαγαζί που είναι πολύ ωραίοι τύποι,  και βέβαια επειδή το φαγητό εδώ είναι ποίηση.

Ο «Θίασος» είναι ένα καφενείο-ουζερί που άνοιξε τον Σεπτέμβριο του 2015 και, όπως φαίνεται, ήρθε για να… μείνει. Μας υπόσχεται χαλαρές και ευχάριστες καταστάσεις, με άφθονο ποτό και απίστευτους μεζέδες από την παραδοσιακή του κουζίνα.

Στον «Θίασο» το φαγητό, πέρα από βιολογική ανάγκη, γίνεται αφορμή για επικοινωνία! Ο παραδοσιακός τρόπος μαγειρέματος «ξυπνά»τις μνήμες που έχει ο καθένας και η απόλαυσή του περνά σε μια άλλη διάσταση, γίνεται μυσταγωγία. Δίνεται έμφαση στην εποχικότητα των τροφίμων, δηλαδή το μαγείρεμά τους την εποχή όπου η φύση τα προσφέρει, όπως επίσης και στην εντοπιότητα, τα προϊόντα που προσφέρονται να είναι γεννήματα της Μεσσηνιακής γης.

Εάν σε όλα αυτά προσθέσουμε τη δροσιά από τους αιωνόβιους πλάτανους τους θερινούς μήνες και τη ζεστασιά της ξυλόσομπας τη χειμερινή περίοδο, κάλλιστα ο επισκέπτης του χώρου μπορεί να θεωρηθεί μέλος του… θιάσου! Η μουσική που θα ακούσει κάποιος εκεί, είναι κατά κύριο λόγο ρεμπέτικη – λαϊκή αλλά είναι πολύ πιθανό να συναντήσετε μια παρέα μουσικών που με τη συνοδεία του μεζέ και του ποτού, κάνουν το χόμπυ τους και γεμίζουν με κέφι και ζωντάνια τον χώρο. Το σίγουρο είναι ότι θα περάσετε ιδανικά με την παρέα σας.

Πηγή: Kalamata IN

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Website:
Email:
Διεύθυνση:Ipapantis 3, Kalamata
Τηλέφωνο:+30 27210 88407
Θέμα:Καφενείο-ουζερί
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Μετακίνηση
Η Καλαμάτα έχει το τέλειο μέγεθος και το τέλειο τοπίο για να χρησιμοποιεί κανείς στην καθημερινή του ...
Nico Bütler